Ingrijire si Intretinere – sticla sablata

Ce este ” sticla sablata”

  • Sticla sablata este exact ceea ce se intelege din nume sau. Sablarea poate matui complet suprafata de sticla sau se pot crea desene pe sticla. Cea mai des utilizata  tehnica este de a crea un design pe suprafata exterioara a sticlei. Atunci cand aceasta tehnica este folosita sticla se simte neteda la atingere, dar zona matuita este de fapt alcatuita din de gropi mici in sticla.

Petele – cea mai comuna problema de ingrijire si intretinere

  • Grasimea de pe maini este una dintre cele mai comune probleme din cauza caruia sticla sablata isi pierde aspectul original clar si creaza o iluzie de murdar sau invechit. Mainile copiilor si nasurile cainilor sunt cauze frecvente pentru aceasta problema. Urmand instructiunile de mai jos veti reusi sa eliminati problemele cele mai des intalnite si veti readuce la viata geamurile decorate.

Instructiuni simple de curatare

1. Curatati partea sablata a sticlei, cu o laveta de calitate buna, preferabil speciala pentru  geamuri. Se pulverizeaza pe sticla usor o solutie de curatat geamuri si apoi se sterge cu un prosop curat. Utilizati carpe care nu lasa scame (sunt de preferat). Puteti folosi si hartie sau sau servetele pentru a curata geamul, dar acestea pot lasa bucati de hartie mici, care pot fi simtite daca treceti cu mana pe sticla. In cazul In care sticla este uscata, aceste “scame de hartie” pot fi, de obicei, usor sterse. Nu folositi nimic abraziv. Insistati mai mult In zonele cu pete. IMPORTANT – Folositi o miscare circulara pe geam pana urmele de umeazeala dispar. Acest lucru previne aparitia liniilor de apa sau al petelor de apa.  Frecarea apasata repetata poate determina lustruirea zonei de sticla sablata si poate distruge partial modelul.

2. Daca cele de mai sus nu au redat aspectul original – Folositi o cantitate mica de CIF Degreaser, sau un produs similar, care disolva  uleiul. Acesta este disponibil la cele mai multe magazine . Daca acesta nu este disponibil, diluantul de vopsea poate fi, de asemenea, utilizat.

Folosind sfaturile de mai sus, suprafele sablate isi vor recapata aspectul original. Procedurile nu sunt grele si dureaza numai cateva minute.